Workshops

Workshops op aanvraag

Op aanvraag kan De Muzerij workshops verzorgen op het gebied van

  • stemvorming
  • samen zingen/samen werken (teambuilding)
  • adem/klank, meditatief zingen

Workshop Zang en Adem bij La Tertulia

Elke laatste zaterdag van de maand geef ik vanuit De Muzerij  een workshop Zang en Adem bij La Tertulia in Sint Agatha.

Zingen is het mooiste wat er is want je maakt muziek met je eigen lijf. Maar zingen is ook vaak verbonden met prestatie: wie kan het mooiste, wie kan het hoogste zingen. Dat is heel jammer want als je het zingen laat zijn zoals het op het moment is, vertelt het je veel over hoe je op dat moment bent. Het gewoon laten zijn en klinken kan dan heel bevrijdend zijn en je versteld doen staan over wat voor klank er eigenlijk in je lijf zit! Daar draait het bij de workshops Zang en Adem om: bij jezelf komen door adem en klank en je eigen geluid laten horen in communicatie met anderen. En natuurlijk vooral om het plezier dat je kunt beleven aan het (samen) zingen.

Iedere workshop start om 9.30 uur met adem- en klankoefeningen. Door deze oefeningen kom je in contact met je eigen lijf en met dat wat jou beweegt en inspireert. Na iets meer dan een uur is er koffie met wat lekkers en gelegenheid ervaringen met elkaar te delen. Dan is het tijd om met elkaar te zingen. Niet om te bewijzen dat je goed kunt zingen, maar om te voelen hoe blij je er van wordt. Zangervaring is dan ook zeker niet vereist! Allerlei liederen komen aan bod, vaak canons omdat die zo leuk zijn, vaak ook muziek die past bij de tijd van het jaar. Het gaat om het samen zingen en beleven, je eigen stem laten klinken en luisteren naar die van de ander. Om 12.00 uur is de workshop weer afgelopen.

Data 1e heft 2019:

26 januari, 23 februari, 23 maart, 13 april, 25 mei,29 juni

Je kunt per workshop aanmelden of voor meerdere workshops tegelijk

Kosten: € 27,50 per workshop.

Aanmelden kan door (liefst uiterlijk 1 week  van tevoren) een email te sturen naar                          webmaster@de-muzerij.nl  met je naam, telefoonnummer en adres.