Even voorstellen

Even voorstellen

Mijn naam is Kathelijne Mutsaarts en ik ben al vanaf mijn jeugd bezig met muziek, zingen en adem. Als kind speelde ik piano en viool en zong ik bij de Schola Cantorum van de Sint Jans Kathedraal in Den Bosch. Mijn eerste zanglessen kreeg ik van mijn moeder Marlies Stemne. Daarna heb ik les gehad van Marjolein Berkvens, 10 jaar lang van Lida Dekkers (specialist in oude muziek), en een aantal jaar incidenteel van Paul Triepels. Daarnaast heb ik masterclasses en workshops gevolgd bij onder meer Evelyn Tubb, Nicolas Clapton, Cristopher Cale en Tore Tom Denys, luitist Willem Mook en ademspecialisten Regina Herbig en Paul Triepels. Ik heb in verschillende oude muziek-ensembles en projectkoren gezongen, waaronder “Music for a While” en “Dolce Armonia” en de projectkoren “Brabant Koor” en “Palet”.  Maart 2017 heb ik de eerste en maart 2018 de tweede cursus “De kneepjes van het dirigeren” (gegeven door Rineke Marwitz) afgerond. Om mijzelf te blijven ontwikkelen neem ik zanglessen bij Sylvia van der Vinne en streef ik er naar steeds samenwerking te zoeken met mensen van wie ik veel kan leren.

Naast het les geven bij De Muzerij dirigeer ik het Dames- en Herenkoor van de kerk in Oeffelt en zing ik regelmatig tijdens uitvaarten of samen met (amateur) orkesten en koren.

Voor mij zijn muziek maken, zingen, met mijn adem werken, mijzelf ontwikkelen en mijzelf uiten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit die visie wil ik mensen begeleiden in het vinden van hun eigen inspiratiebron, of ze nu willen zingen op een podium, in een koor of alleen voor zichzelf, of ze dichter bij zichzelf willen komen door middel van adem en klank of willen leren hun ruimte in te nemen. Daarbij zie ik mijzelf vooral als gids, die de weg wijst en aanwijzingen geeft op een weg die de leerling zelf gaat. Ik hoop daarbij mijn liefde voor muziek, zingen en werken met de adem over te kunnen dragen en te delen.